Как да внесем топлина и уют от природата у дома? Лесно е - просто използвайте керамични съдове! Керамиката е материал, който носи жизнеността на слънцето, земята, водата и въздуха. Това е енергията, която носят керамичните съдове и всички техни производни. Тази техника на изработване на съдове, е една от най-старите и познати на човечеството. Приготвянето на храна в керамични съдове е метод, който запазва връзката с природата по най-естествен начин, затова и тази храна е изключително здравословна.
Освен това, керамичните съдове са едни от най-удобните за експлоатация в домашни условия. Ако готвенето на здравословна храна се съчетава с удобство и бързина, то връзката е една – керамика. Хранителните продукти в керамичните съдове се превръщат във вкусно ястие за кратко време, само с няколко действия – подготовка на необходимите продукти, поставянето им в керамичен съд, затварянето плътно с капак и отброяване на необходимото време за престой във фурната или на котлона. Добавянето на подправки, бульон, малко вино или друга Ваша тайна съставка, само ще допринесе за допълнителното вълшебство, което ще сътворите в кухнята. И става толкова лесно - всички знаят, че готвените в керамични съдове ястия буквално се топят в устата. Когато готвите в керамика, не е необходимо непрекъснато да проверявате ястието, да го отхлупвате и тествате. То се готви само. Така имате възможността междувременно да се погрижите и за останалите акценти от обяда или вечерята, а защо не и да се разкрасите преди да седнете на масата.
Освен удобството, керамичните съдове носят и друга полза – здравословното приготвяне на храна, което е от голяма важност за поддържането на добро качество на живот. Здравословно и вкусно – това е правилната формула за перфектно сготвената храна, а решението е – готвене в керамични съдове. Храната, която се готви по този метод е приятна изненада за вкуса със специфичния си вкус и аромат. За керамичните съдове няма ограничения – в тях могат да се приготвят множество ястия от различни видове месо, риба, зеленчуци, дори тестени изделия и десерти.
Интересен факт е, че температурата на готвене в керамични съдове може да достигне до 270˚С (или повече) и тази топлинна обработка може да продължи няколко часа. След като е готово за консумация, ястието се вади от фурната (или се сваля от котлона) и би могло да се сервира директно в съда, в който е приготвено. Така, освен че поднасяте топла храна, масата Ви изглежда по-различно и по-атрактивно, а това е особено ефектно при посрещане на гости.
И в България и по света има хиляди производители на керамични съдове, но нито един от тях не може се доближи до нивото, качеството, външния вид и технологичните иновации, които предлага лидерът в бранша - Emile Henry (Емил Анри).
Това е френска марка съдове за готвене, създадена през далечната 1848 г. в Марсини - южна Бургундия. Керамичните им съдове са изработени от специална глина и се отличават с изключително високо качество и впечатляващ дизайн. Всички съдове на Emile Henry са изработени от различни видове керамика в зависимост от топлинния източник, който ще се използва при готвене. Най-впечатляващото е, че в портфолиото на компанията има серия от керамични съдове, с които може да се готви и върху индукционни котлони.
Изключително прецизен контрол на качеството, иновативност, екологичност, естетика, богат асортимент, практичност и модерен дизайн – това е Emile Henry.