Меню
Меню
ТЕНДЖЕРА ЗА ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ - ИМА ЛИ СМИСЪЛ ОТ НЕЯ

01.02.2022 14:14

ТЕНДЖЕРА ЗА ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ - ИМА ЛИ СМИСЪЛ ОТ НЕЯ

При приготвянето на храна вкъщи, качествените тенджери под налягане имат редица предимства пред конвенционалните. Те не само осигуряват оптимална температура при приготвянето на ястието, но имат и редица други преимущества. Използването на тенджера под налягане намалява времето за приготвяне на ястията поради високата температура във вътрешността й, която надвишава температурата на кипене. Парата във вътрешността на тенджерата води до значително по-бързо приготвяне на храната, което редуцира количеството използвана енергия при готвене. 
Приготвянето на храна в такъв тип съд, прави храната по-вкусна, а невъзможността за изпаряване на водата от тенджерата, води до запазването на ароматите на самото ястие. Налягането и парата правят месото изключително крехко, а твърдите варива биват приготвяни много по-бързо и ефективно. Като цяло, този тип тенджери са един изключителен инструмент за постигане на здравословно хранене.
Един от важните елементи при използването на тенджера под налягане е, че количеството пара отделяно от нея при готвене, е в пъти по-малко отколкото при конвенционалните тенджери. Това допринася за по-чиста и хладна кухня, което пък е важно за вашият комфорт.

Как да изберем своя размер тенджера под налягане?

Вместимост 4-5 литра:
Подходящи за приготвяне на ястия за двама до трима души.

Вместимост 5–7 литра:
Това е един от най-разпространените размери тенджери под налягане. Подходящи са за ежедневна уптореба за приготвяне на ястия за трима до пет души.

Вместимост 7.5–10 литра:
Ако вие имате голямо семейство или сте почитател на домашно приготвената храна, това е идеалният размер за вас.

Вместимост над 10 литра:
Съдовете с обем над 10 литра са подходящи за използване в професионалната сфера, но са и отличен избор в случай, че очаквате повече гости.

Ако желаете да допълните своята кухня с нещо ново, което да ви помогне да развиете кулинарните си умения, тенджерата под налягане е един перфектен инструмент за това. При нас ще откриете висококачествените продукти на португалската компания Silampos, която има над 60 годишен опит в създаването на висококачествени тенджери под налягане. Silampos е компанията, която през 1961 година произвежда първата тенджера под налягане в Португалия, а десетина години по-късно вече е лидер в производството на съдове от неръждаема стомана и в частност на тенджери под налягане.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Съвети в кухнята

Съвети в кухнята

ТЕНДЖЕРА ЗА ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ - ИМА ЛИ СМИСЪЛ ОТ НЕЯ

Как да изберем подходяща тенджера под налягане

Съвети за избор на тенджера под налягане. Как да се ориентираме в разнообразието от тенджери под налягане, които се предлагат на пазара? Съвети за избор на тенджера под налягане. Как да се ориентираме в разнообразието от тенджери под налягане, които се предлагат на пазара? 2022-11-22T13:05:33+02:00 ТЕНДЖЕРА ЗА ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ - ИМА ЛИ СМИСЪЛ ОТ НЕЯ

<div class="_products-list-info-item-body"> <div class="_products-list-info-item-description _textbox"> <p>При приготвянето на храна вкъщи, качествените тенджери под налягане имат редица предимства пред конвенционалните. Те не само осигуряват оптимална температура при приготвянето на ястието, но имат и редица други преимущества. Използването на тенджера под налягане намалява времето за приготвяне на ястията поради високата температура във вътрешността й, която надвишава температурата на кипене. Парата във вътрешността на тенджерата води до значително по-бързо приготвяне на храната, което редуцира количеството използвана енергия при готвене.&nbsp; <br />Приготвянето на храна в такъв тип съд, прави храната по-вкусна, а невъзможността за изпаряване на водата от тенджерата, води до запазването на ароматите на самото ястие. Налягането и парата правят месото изключително крехко, а твърдите варива биват приготвяни много по-бързо и ефективно. Като цяло, този тип тенджери са един изключителен инструмент за постигане на здравословно хранене. <br />Един от важните елементи при използването на тенджера под налягане е, че количеството пара отделяно от нея при готвене, е в пъти по-малко отколкото при конвенционалните тенджери. Това допринася за по-чиста и хладна кухня, което пък е важно за вашият комфорт.</p> <h2>Как да изберем своя размер тенджера под налягане?</h2> <p><strong>Вместимост 4-5 литра:<br /></strong>Подходящи за приготвяне на ястия за двама до трима души.</p> <p><strong>Вместимост 5&ndash;7 литра:</strong><br />Това е един от най-разпространените размери тенджери под налягане. Подходящи са за ежедневна уптореба за приготвяне на ястия за трима до пет души. <br /><br /><strong>Вместимост 7.5&ndash;10 литра:</strong> <br />Ако вие имате голямо семейство или сте почитател на домашно приготвената храна, това е идеалният размер за вас. <br /><br /><strong>Вместимост над 10 литра: </strong><br />Съдовете с обем над 10 литра са подходящи за използване в професионалната сфера, но са и отличен избор в случай, че очаквате повече гости.</p> <p>Ако желаете да допълните своята кухня с нещо ново, което да ви помогне да развиете кулинарните си умения, тенджерата под налягане е един перфектен инструмент за това. При нас ще откриете висококачествените продукти на португалската компания <a title="Производител на висококачествени тенджери под налягане от Португалия" href="https://www.welhome.bg/vendor/httpswwwsilampospten"><strong>Silampos</strong></a>, която има над 60 годишен опит в създаването на висококачествени тенджери под налягане. Silampos е компанията, която през 1961 година произвежда първата тенджера под налягане в Португалия, а десетина години по-късно вече е лидер в производството на съдове от неръждаема стомана и в частност на тенджери под налягане.</p> </div> </div>

, , , , , , ,
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки